Otonom Tarım Aletlerinin Kullanımı Yaygınlaşıyor
Kanadalı mühendisler tarafından icat edilen ve tarımda işçiliği ve maliyeti en aza indiren yeni otonom mibzer tanıtıldı. Uzaktan kumanda edilebilen bu araç herhangi bir ek araca ihtiyaç duymadan her türlü arazi şartlarında tarlalara ekim gerçekleştirebiliyor.
https://www.youtube.com/watch?v=TQUZjldryZ8
İşgücünün maliyetinin yükselmesi, teknolojinin maliyetinin ise tam tersi şekilde düşmesi bu aracı tasarlamalarının en büyük etkisi olmuş. Şirket yetkilileri çok yakında sürme, ilaçlama gibi faliyetleri gerçekleştirecek yeni otonom makinelerin üretimine de geçilebileceğini söylüyor.
Tek kötü yanı sadece ekme işlemi gerçekleştirmesi, fakat uzaktan kumandayla yorulmadan hatta GPS desteği ile tarlanıza bile gitmeden ekme, biçme, sürme gibi faliyetleri gerçekleştirip, toplanan mahsülün kapınızın önüne kadar gelmesini artık teknolojik aletler yöneteceğe benziyor.
Son Yorumlar